آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق خطوط لوله به اتحادیه اروپا و بریتانیا در هفت ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۴۰ درصد کاهش یافته است.
اسقاط هر خودروی فرسوده در شرایط فعلی سبب کاهش مصرف ۲۰۰۰ لیتر بنزین در سال میشود. ارزش صادراتی این میزان بنزین بیش از ۱۸۰۰ دلار معادل با ۵۴ میلیون تومان است.
وزارت نفت اعلام کرد: دغدغه اصلی وزارت نفت تأمین بنزین مورد نیاز کشور بوده و تنها محموله صادراتی از سوی وزارت نفت مربوط به فروردین امسال و در رینگ صادراتی بورس انرژی بوده است.
سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت: وزارت صمت هیچ مجوزی برای جهت صادرات فراورده برای بخش خصوصی صادر نکرده و طبق قانون صادرات فراوده و نفت در حوزه مسئولیت شرکت ملی نفت است.
عضو انجمن صنفی سیانجی با اشاره به میزان مصرف سیانجی در کشور، گفت: میزان مصرف این فراورده نفتی در کشور، حدود ۲۰ تا ۲۳ میلیون مترمکعب در روز است که میتوان این عدد را به راحتی تا ۴۵ میلیون مترمکعب افزایش داد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: با توسعه همکاریها میان بورس انرژی و شرکت ملی نفت ایران شاهد افزایش شفافیت در معاملات فرآوردههای نفتی و افزایش صادرات این فرآوردهها از مسیر بورس انرژی خواهیم بود.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشمی گفت: صادرات 3 ماهه ما به ترکیه رتبه سوم را داشته و به میزان یک میلیارد و 737 میلیون دلار و واردات هم بیش از 2 میلیارد دلار بوده، یعنی حجم روابط 4 میلیارد دلاری با این کشور داشتهایم.
محموله های نفت خام از کشورهای خاورمیانه به اتحادیه اروپا از ماه ژانویه تا کنون ۹۰ درصد افزایش یافته، در حالی که این اتحادیه، نفت روسیه را به دلیل تحریم ها رد می کند.
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: حتی دو برابر شدن صادرات گاز آذربایجان، این میزان نمیتواند جای گاز صادراتی روسیه را بگیرد و اروپا همچنان در زمستان با بحران مواجه خواهد بود، به طوری که یکی از دلایل سقوط یورو همین است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: انعقاد تفاهمنامه میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه در صورت تبدیل شدن به قرارداد تحولی بزرگ در صنعت نفت و اقتصاد ایران خواهد بود.